We are the Best Consulting web site as part of the annual WebAward Competition!

Melyek a leginkább egészséges olajok?

Melyek a leginkább egészséges olajok?

Az egészséges olajok minden étrend fontos részét képezik. Sokféle olaj közül választhat, tehát melyek a legjobbak a főzéshez, a táplálkozáshoz és az egészségügyi előnyökhöz?

Az étrendi zsírok alapvető szerepet játszanak a testben. Az ételek zsírjai segítenek a testben felszívni az A, D, E és K vitaminokat. Ezek nélkülözhetetlenek az agy és az ideg működéséhez is.

Az amerikaiak számára a 2015–2020 insumed amazon róla -as étkezési iránymutatások egészséges olajok hozzáadását javasolják az étrendhez, hogy segítsék az egészséges testtömeg támogatását és csökkentsék a szívbetegség kockázatát.

Számos különféle olaj közül választhat, mint például az olajbogyó, a kókuszdió, a repce és a növényi olajok. Ezen olajok mindegyike eltérő tulajdonságokkal rendelkezik.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk az olívaolaj, a kókuszdióolaj, a repceolaj és a növényi olaj tulajdonságait a táplálkozáshoz és a főzéshez, valamint bármilyen káros hatással, valamint azok általános egészségügyi előnyeivel.

Táplálkozási értékek

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának következő táblája összehasonlítja az 1 evőkanál (evőkanál) vagy 15 milliliter (ml) táplálkozási értékét az olívaolajhoz képest . Ranaolaj vs. növényi olaj grammban (G). A

olajok nem tartalmaznak fehérjét vagy szénhidrátokat, és nem jelentik a vitaminok és ásványi anyagok jelentős forrását. Ezen olajok egyike sem tartalmaz transzzsírot, olyan típusú, amely káros az emberi egészségre.

Az olajok nagyon magas kalóriát és jó energiavállalást tartalmaznak. A

olajbogyó, kókuszdió, repce- és növényi olajok mindegyike azonos számú kalóriát kínál evőkanálonként.

13 g

Extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál Organic szűz kókuszolaj, 1 evőkanál 100% tiszta repceolaj, 1 evőkanál 100% tiszta növényi olaj, 1 evőkanál Total Fat 14 g 14 g 14 g 14 g telített zsírsavak 2 g 1 g 2 g MONOUNSATTERATED zsírsavak 10 g

1 g 8 g 3 g
Polyuneszeltelített zsírsavak 1,5 g 0 g 4 g 8 g

A legjelentősebbek A négy olaj mindegyike közötti különbség a zsírprofilja:

  • Az extra szűz olívaolaj a legmagasabb az egyszeresen telítetlen zsírokban.
  • Organikus szűz kókuszdióolaj tartalmazza a legmagasabb szintű telített zsírokat.
  • A tiszta növényi olaj evőkanálonként a legtöbb többszörösen telítetlen zsírsav.

Az American Heart Association (AHA) jelentése kimondja, hogy a telítetlen zsírok, amelyek magukban foglalják a monosaturált és a többszörösen telítetlen zsírokat, csökkenthetik a szívbetegség kockázatát, amikor az emberek a telített és transz -zsírok helyett enni választják őket –

A kutatás telített zsírokat társított a vérben magasabb alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterinszinttel. Az LDL koleszterin, amelyet az orvosok szintén rossz koleszterinnek hívnak, jelentős kockázati tényező a szív- és érrendszeri betegségek számára.

A kutatók körében vita folyik arról, hogy az emberek a kókuszdióolajat egészséges kiegészítőknek tekinthetik -e az étrendben.

kókuszolaj

Sokan úgy vélik, hogy a kókuszdióolaj egészséges zsír, amely a szív egészségét javítja. Ezek az egészségügyi igények ösztönözték a tudományos közösség vitáját, mivel a kókuszdióolaj nagyon magas szintű telített zsírsavak.

Egyes kereskedelmi webhelyek szerint a kókuszdióolaj másképp viselkedik, mint más olajok, amelyek magas szintű telített zsírokat tartalmaznak. Azt állítják, hogy a kókuszdióolajnak hasonló tulajdonságai vannak, mint a közepes láncú trigliceridek.

Ezek a közepes láncú zsírsavak egészségesek, mivel a test emészti és gyorsabban felszívja őket, mint a hosszú láncú zsírsavak. Ez jobb energiaforrássá teszi őket, mint a hosszú láncú trigliceridek.

A kókuszdióolaj azonban főleg laurinsavat tartalmaz, amely úgy működik, mint egy hosszú láncú triglicerid, és nem rendelkezik ugyanolyan egészséges előnyökkel, mint a közepes láncú trigliceridek.

A bizonyítékok azt sugallják, hogy a kókuszdióolaj cseréje olyan olajokkal, amelyek magasabb szintű telítetlen zsírokat tartalmaznak, csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit.

A kókuszdióolaj és a növényi olaj hatásairól szóló két vizsgálatban a kutatók megfigyelték, hogy a kókuszdióolaj növeli az LDL koleszterinszintjét, összehasonlítva a sáfrányolajjal és az olívaolajjal.

Egy másik 2018 -as tanulmány azt sugallja, hogy a kókuszdióolaj növeli a HDL koleszterint, amelyet az orvosok jó koleszterinnek hívnak, összehasonlítva a vajjal és az olívaolajjal.

A mai napig tartó kutatás fényében azonban az AHA azt javasolja, hogy telített zsírokat, például kókuszdióolajat fogyasztanak. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy megismerjék a kókuszdió -olaj valódi hatását az egészségre.

Tudjon meg többet a kókuszdióolaj körüli lehetséges előnyökről és vitákról.

olívaolaj

Az olívaolaj kedvezőbb zsírsavprofilja. Az olívaolaj nagyon magas szintű egyszeresen telítetlen zsírok. A

olívaolaj főleg olajsavat tartalmaz, kisebb mennyiségű linolsavval és palmitinsavval.

Egy produlált klinikai vizsgálatban a kutatók alacsonyabb kardiovaszkuláris problémákat figyeltek meg, amelyek magukban foglalják a szívrohamot, a stroke -ot és a szívbetegségből származó halált, a mediterrán étrendet követő emberekben, akár extra szűz olívaolajjal vagy diófélékkel. , szemben a kontroll étrenddel.

Mindaddig, amíg az olívaolajat nem melegítik, az olajban az antioxidáns tulajdonságok magasabbak, mint az E -vitamin. Az ilyen típusú biológiai stressz csökkentése lelassíthatja vagy megakadályozhatja a tumorsejtek növekedését vagy fejlődését.

Főzés olívaolajjal

Az olívaolaj még akkor is stabil marad, ha az emberek magas hőmérsékletre melegítik ezen antioxidánsok miatt.

Ha hosszú ideig magas hőmérsékleten melegítik, az extra szűz olívaolaj alacsonyabb mennyiségű egészségtelen vegyületet bocsát ki a repce- és növényi olajokhoz képest. Ennek oka az, hogy a többszörösen telítetlen zsírok magas szintje stabilabb a magas hőn.

repceolaj

A repceolaj szintén alacsony telített zsírsavakkal és magas szintű telítetlen zsírokkal rendelkezik.

A kanadai Manitoba Élelmiszertudományi és Emberi Táplálkozási Tanszék kutatóinak csoportja áttekintette a repceolaj egészségügyi előnyeinek bizonyítékait.

Eredményeik azt mutatják, hogy a repceolajon alapuló étrendet követő embereknél alacsonyabb volt a teljes koleszterinszint, szemben a tipikus nyugati étrendet, amely magas telített zsírsavakat fogyaszt.

A kutatók azt sugallják, hogy a repceolaj átlagosan 17 % -kal csökkentheti az LDL koleszterinszintet, amikor összehasonlították a tipikus nyugati étrenddel.

Főzés repceolajjal

Amikor az emberek hosszú ideig magas hőn teszik ki a repceolajat, egy kémiai reakció jelentkezik, amely potenciálisan egészségtelen vegyületeket bocsát ki.

A repceolaj biztonságos használatához az emberek felhasználhatják azt a zöldségek, hús vagy hús alternatívák gyors pirítására, ügyelve arra, hogy az olaj ne legyen túl meleg.

növényi olaj

A gyártók növényi olajat készítenek olajos magvakból, hüvelyesekből, diófélékből vagy egyes gyümölcsök testéből.

A növényi olaj a legmagasabb szintű többszörösen telítetlen zsírokat tartalmazza az olajbogyó, a kókuszdió és a repceolajhoz képest.

A részlegesen hidrogénezett növényi olajok transzzsírokat tartalmaznak. A transz -zsírok telítetlen zsírsavak, eltérő kémiai szerkezetű. A klinikai vizsgálatok következetesen beszámolnak a transz -zsírok káros hatásáról a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőire. A

transz-zsírok különféle feldolgozott ételekben vannak, mint például margarin, pékáruk és mélysült ételek. A transz -zsírok fogyasztásához kapcsolódó veszélyek miatt a gyártóknak tartalmazniuk kell a transz -zsírok tartalmát az élelmiszer -címkéken.

növényi olaj a főzés során

A repceolajhoz hasonlóan a növényi olajok nem stabilak, ha az emberek magas hőmérsékleten használják őket.

A növényi olajok alacsony antioxidánsok szintjével rendelkeznek, és melegítéskor potenciálisan káros vegyületeket szabadíthatnak fel. A kutatók ezeket a vegyületeket a rák, az Alzheimer -kór és a Parkinson -kór különféle formáival összekapcsolták.

olajok használata főzésben

Mivel az egyes olajok tulajdonságai eltérőek, minden olajnak egyedi felhasználása van a főzéshez.

Az emberek olíva, kókuszdió, repce- és növényi olajat használhatnak pirításkor. A kókuszdióolaj jól működik a pékárukban. Az emberek zöldségolajat használhatnak sütéshez és majonéz, salátaöntetek és szószok készítéséhez. A

extra szűz olívaolajnak a legsokoldalúbb íze van a többi olajhoz képest. Lehet, hogy füves, borsos vagy gyümölcsös, az olajbogyótól függően. Az emberek extra szűz olívaolajat használhatnak a szőlőben és a végső edényen keresztüli szitálásként.

Az olaj egyéb felhasználásai

Az olívaolaj hosszú történelemmel rendelkezik a haj- és bőrtermékekben. Az olívaolaj gyulladásgátló hatásai segíthetnek a sebgyógyulásban.

A növényi olajban a magas linolsav szintje a bőrtermékek számára megfelelő összetevővé teszi. A linolsav javíthatja a bőr hidratálását és megerősítheti a bőrgátot.

A kutatók megfigyelték, hogy a kókuszdióolaj elősegítheti a gyermekek bőrkiütések tüneteinek tüneteit. A kókuszdióolaj szintén elősegítheti a sebgyógyulás felgyorsítását és maga a bőr javítását.

Összegzés

Az egészséges, magas színvonalú étrend étrendi zsírokat igényel. Az olajok jótékony zsírsavakat biztosítanak. A különféle olajok, amelyeket ebben a cikkben tárgyalunk, eltérő zsírsavprofilok vannak.

A magasabb szintű telítetlen zsírsavakkal rendelkező olajok kiválasztása a legjobb egészségügyi előnyökkel járhat. Az embereknek tisztában kell lenniük a különféle főzési módszerekkel, amelyek megváltoztathatják az olajok egészséges tulajdonságait.

Az emberek különféle olajokat is használnak a bőrükön, mert ez segít hidratálni és javítani a bőrgátot.

  • Kardiovaszkuláris/kardiológia
  • Táplálkozás/étrend
  • Elhízás/fogyás/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzéssel rendelkeznek Irányelvek és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

  • Teljes jelentés (minden tápanyag): 45176663, 100% tiszta repceolaj, UPC: 085239010365. (2018). = & amp; manu = cél+üzletek & amp; forma

Contents